Vårstädning är inte bara för garaget och hemmet. Även kontoret kan behöva en ordentlig genomgång och organisering för att kännas rent och fräscht när solen börjar titta fram. Här är tio bra tips för att vårstäda kontoret och bli mer organiserad.

Investera tid i ett system och håll dig till det

Lägg ner lite tid på att skapa ett system för organisation. Använd det som fungerar för dig, färgkodning, olika korgar, pärmar osv. Det tar lite tid att organisera upp allt men detta är välinvesterad tid när effektiviteten ökar och du hittar det du behöver, när du behöver det.

Ha bara det du använder ofta på skrivbordet

Är ditt skrivbord också belamrat med saker du inte använder? Behåll bara det du använder ofta på skrivbordet och förvara allt det andra i skrivbordet eller hurtsen. Du kommer ha lättare att hitta dina grejer när de har en egen plats och inte ligger i en hög på skrivbordet.

Organisera sladdar

Sladdar tenderar att ta en hel del plats och snabbt hamna i en enda röra på skrivbordet. Organisera upp sladdarna och bind upp dem om de är onödigt långa och fäst ihop dem med buntband eller liknande. Gör det lätt att komma åt laddare och andra sladdar som du ibland behöver ta med dig från kontoret.

Skapa en rutin för att städa undan i vardagen

Skapa också en rutin för vardagsstädning. Torka av datorn, tangentbordet och mobiltelefonen med jämna mellanrum och lägg tillbaka alla saker på sin rätta plats innan du går hem. Det gör det mycket trevligare att komma tillbaka nästa morgon.

Gör dig av med papper som du inte längre behöver.

Gå igenom alla papper som samlats på hög i flera månader och släng de du inte längre behöver. De som behöver arkiveras stoppas in i rätt pärm och ställs in i bokhyllan.

Släng pennor som inte längre fungerar

Telefonen ringer och du behöver göra en snabb notering men inte en enda penna på hela skrivbordet verkar fungera. Gå igenom och testa alla pennor och behåll endast dem som faktiskt fungerar. Det kommer bespara dig en hel del frustration framöver.

Rensa datorn

Är ditt skrivbord på datorn fullproppat med ikoner? Ett rörigt skrivbord på datorn upplevs ofta som stressande. Behåll bara de allra viktigaste ikonerna på skrivbordet och organisera dina andra filer i mappar.

Ta kontroll över din inkorg

Inkorgen har en tendens att snabbt svämma över och det är lätt att känna sig stressad över alla mejl som kommer in. Skapa automatisk mappar för mejl som du vill ha extra kontroll på eller får sådana som du inte behöver läsa på en gång. Organisera upp mejl du vill spara i ett mappsystem direkt i mejlprogrammet och flagga mejl med påminnelser för att inte glömma av dem helt.

Se också till att få alla fönster putsade på kontoret så att ni kan njuta av solen även om ni måste vara inne. En storstädning av lokalerna är inte heller fel för att skapa en trivsam miljö, vi erbjuder därför professionell kontorsstädning.