Hur mycket påverkas du egentligen av ett välstädat trapphus?

Kliver du in i ett smutsigt & ovårdat trapphus får du genast en sämre känsla av fastigheten, vilket på sikt inte är bra då det oftast bidrar till en försämrad trivsel för både besökare, hyresgäster och andra som vistas i trapphuset. Ett smutsigt trapphus kan bland annat bidra till att allergier uppstår, så som exempelvis allergi mot damm.

Vi på Neonia vill hjälpa dig med din trappstädning i Stockholm med omnejd. Oavsett om du har en stor eller liten fastighet kan vi på Neonia hjälpa dig att hålla det rent och snyggt i ditt trapphus. Därför ger vi dig dessa tre enkla städtips:

1. Städa era entrémattor grundligt då de oftast är de som samlar upp mest smuts, damm och allt annat oönskat, så som exempelvis grus, småsten, lera och jord m.m. Bästa är ifall man rengör entrémattorna grundligt med vatten och anpassad rengöringsprodukt, för att sedan låta mattorna torka innan de läggs på golvet i trapphuset igen.

2. Rengör alla trappor och golv i hela huset för att det verkligen ska bli rent. Bästa är att använda sig av mikrofibermoppar och dukar för hela städningen.

3. Att putsa samtliga fönster gör stor skillnad för ljuset in mot trapphuset, men även för att där syns det alltid extra tydligt ifall det är smutsigt eller inte. Kom även ihåg att torka av runt alla fönster och fönsterbrädorna för att få bort samlingar av damm. Även lister är ett ställe där det lätt samlas damm på, därför är det bra om man torkar av även dessa.

Tänk på att alltid utföra trappstädningen kontinuerligt för att hålla alla fönster, golv samt mattor rena och snygga. Därför rekommenderar vi på Neonia att du bör städa minst en gång i veckan beroende på hur stor rörelse ni har i trapphuset. Om det är mycket folk som rör sig in och ut i trapphuset kan det vara nödvändigt att städa mer än en gång i veckan. Förhåller ni er till detta, då kommer ni garanterat få ett bra klimat, en fin miljö och en ökad trivsel i ert trapphus. Genom att hålla en hög standard på städningen kommer era hyresgäster och besökare garanterat att få en ökad trivsel och ett gott första intryck!

Kontakta oss redan idag för att höra hur vi kan hjälpa just dig med din trappstädning!